Patientsäkerhets­konferensen 2018

Planeringen av Patientsäkerhetskonferensen 2018 är i full gång. Våra deltagares kommentarer om vad som varit mycket bra och mindre bra med tidigare års konferenser ligger till grund för utveckling framåt.

Bild från Patientsäkerhetskonferensen

Konferensen är en mötesplats. Vår ambition är att den är en plats där vi kan prata om gemensamma frågor – över alla gränser – för att hitta idéer till en ännu tryggare och säkrare vård och omsorg. För våra patienter och brukare. För våra medmänniskor. För oss som medarbetare.

Ett missnöje både från våra deltagare och oss i projektgruppen var den plenumlokal som vi hade under konferensen 2016. Till 2018 kommer vi att förlägga plenum i Victoriahallen på Stockholmsmässan (sluttande biosittning) och flera av våra seminarielokaler kommer vara mer anpassade för föreläsningar än de var 2016.

Konferensen innehåller ett brett seminarieprogram med över 40 olika punkter där vi tar upp allt från praktiska åtgärder och metoder, till frågor om arbetsmiljö, organisation och systematiskt ledningsarbete. Våra plenumföreläsningar ger både inspiration och utblick till andra länders arbete med patientsäkerhetsfrågor.

Vi har en posterutställning där verksamheter och organisationer presenterar hur de arbetat med patientsäkerhet och vilka resultat de har. Här finns många konkreta idéer att diskutera. Vår nyhetskanal har varit populär där experter och föreläsare intervjuas kring konferensens ämnen. Kanalen fungerar även som vår dokumentation.

Vi vill alltid utvecklas och till konferensen 2018 kommer vi att utveckla vår utställningsyta - vi vill bli ännu bättre på att göra en mötesplats där du kan hitta både information, verktyg, arbetsmaterial, innovationer och inspiration.

Har ni idéer och förslag till hur konferensen kan utvecklas?

Maila konferensens projektledare Åsa Agerbring på asa.agerbring@skl.se

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300
  Sveriges Kommuner och Landsting

  Sveriges Kommuner och Landsting

  SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation för landets alla kommuner, landsting och regioner.

  Nationella Patientsäkerhetskonferensen 2018

  Ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationer, yrkesorganisationer, fackförbund, myndigheter och branschorganisationer inom hälso- och sjukvård. Projektägare är Sveriges Kommuner och Landsting.